dissabte, 16 de juny del 2012

Xocolata, cacau i mates!

Sembla que ja tenim dominat això de fer receptes o, com a mínim, ho hem intentat. Tot seguit, us presentem dues situacions en les quals els seus protagonistes no han tingut tanta sort com vosaltres. Intenteu ajudar-los per tal d'aconseguir els seus objectius. 



1. Un elaborador de rajoles de xocolata vol produir 2000 Kg d’un nou sabor. Per fer-ho barrejarà xocolata amarga (que es ven a 4 €/Kg) i xocolata amb llet (que es ven a 2’60 €/Kg). Aquest nou producte tindrà un preu de cost de 3’50 €/Kg.

a) Quants Kg de cada varietat necessitarà?
b) Per determinar el PVP carregarà un 12 % al preu de cost. A quin preu es vendrà a les botigues aquest nou producte?
c) Sabent que n’ha fabricat 2000 Kg. Quin benefici li reportarà?
d) Si ven aquest producte a Gran Bretanya. Quin hauria de ser el preu en lliures esterlines? I en dòlars als EUA?





2. La Marta ha trobat aquesta recepta per fer un pastís de xocolata en la qual indica que necessita els següents ingredients:

·   300 g de xocolata de cobertura negra del 66% de cacau
·   250 g de mantega
·   5 ous
·   80 g de sucre
·   50 g de farina

Ajuda a resoldre els següents dubtes de la Marta:

a) Quin cost té aquest pastís?
b) Quines quantitats necessitarà per fer 6 pastissos?
c) Quants paquets de farina i sucre li fan falta? Quantes tarrines de mantega? Quantes dotzenes d’ous? 





Segur que estaran molt agraïts!

Bona feina! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada